top of page
GAJA MADŽ
GAJA MADŽ

gaja madžarevič (19.3.1984)

Po maturi na gimnaziji Bežigrad sem vpisala študij vizualnih komunikacij na ALUO v Ljubljani, ker je vizualno tisto s čimer se znam (poleg klepetavosti) najbolje izražati.

Risanje figur in tihožitja ni bilo tisto pravo, gibljive podobe videa pa so me vedno bolj pritegnile, še posebej v kombinaciji barv in svetlobe… 

Ker video zajema tudi del realnega sveta, sem sodelovala z različnimi festivali na področju kulture (Liffe, Vilenica, CoFestival, Plavajoči grad, Gibanica, Exodos, Festival črk…). 

 

S konceptualnimi – abstraktnimi – vizualijami sem podpirala različne dogodke (Belo smetje, Mlade rime, Everybody talks about pop music…). 

Imam tudi željo po vključevanju videa v performativno umetnost, kjer je video integriran v odrsko dogajanje, pa ne samo kot del scene. 

 

Že od malih nog je bil del mojega izražanja sodobni ples (najprej ure izraznega plesa na Oddelku za sodobni ples pri Jani Kovač Valdes, kasneje treningi v Plesnem studiu Intakt, v zadnjih letih pa način življenja Fičo baleta in raziskovanje gibanja telesa pri Dejanu Srhoju), plesne scene sem se zato vedno bolj lotevala skozi oko kamere.

Leta 2010 sem se udeležila praktično tehnične delavnice za pripravo predstav NDA [Nomad Dance Academy] v okviru festivala Pleskavica in pomagala pri izvedbi predstave Step Within Kateline Kancheve. 2014 sem sodelovala pri deset-mesečnem projektu multimedijski praktikum za opolnomočenje manjšin pod mentorstvom Bojana Jablanovca in Janeza Janše (v produkciji zavoda Kitch). S tovrstnimi delavnicami nadgrajujem svoja znanja na področju vizualne in intermedijske umetnosti, občasno pa priskočim na pomoč kot prostovoljka (Mladi levi, Gibanica, Exodos, Pleskavica…).

 

Ker je vse preveč realnosti okrog mene, se v prostem času posvečam abstraktni fotografiji in abstraktnemu slikanju, svoje delo sem doslej predstavila na štirih samostojnih razstavah (Tetris of Tears 2011, Blackout to Go 2012, Lifelines and crossroads 2015 in #MYEMOJISTORY 2019).

 

Maja 2013 sem na ALUO diplomirala iz videa pri doc. Dušanu Bučarju z diplomsko nalogo Umetniško kodiran videooglas in pridobila naziv univerzitetne diplomirane oblikovalke vizualnih komunikacij.

contact me

gaja@gesestka.si

 

GAJA MADŽ

Success! Message received.

bottom of page