top of page

LIFELINES AND CROSSROADS

June 18, 2015

Je vizualno prevpraševanje o sebi in o svoji identiteti. Je upodobljena razgrnitev poti, po kateri hodim: gre za naključja ali slepo srečo ali hoteno stopanje v razpotja, ki peljejo v množico potencialnih svetov? V razkošje sveta in lepote. Kje potegnem črto med javnim in zasebnim? Kaj je jaz? Kaj je reprezentacija? Me bolj odstira in pooseblja formalni naziv ali umetniški alias G/6? Je moj dvoumni jaz le neizbežen umetniški način razmišljanja? Kje se realni svet konča in kje se začne imaginacija? Kaj ni domišljija tudi del realnega sveta, ki ga izgrajuje svet naših čutov, razumevanja, smisla, slutenj, čustev, občutkov, darov, nagnjenj? Kaj je sploh res in kaj ni? Kaj ni to vprašanje nekako odveč?

Naj spomnim na misel Pabla Picassa: "Vse, kar si lahko predstavljaš, je res."

BLACKOUT TO GO

April 10, 2012

Tokrat se v galeriji Cafe Open predstavlja z razstavo Blackout To Go, kjer prikazuje izbor fotografij, ki nastajajo v vsakodnevnem življenju.

"Vsak dan na poti opažam detajle, ki jih večina spregleda, meni pa življenje vznemirijo in realnosti dodajo čisto nove pomene."

"Ker je video konstanta, ki interpretira dojemanje sveta, razstavo spremlja projekcija utrinkov mojega življenja."

TETRIS OF TEARS

January 07, 2011

"Tukaj vas spuščam v moj mali svet in v to kako ga dojemam. Zakaj "tetris of tears"? Zato ker je moje življenje sestavljeno iz veliko majhnih stvari, ki so navidezno popolnoma nepovezane med sabo obenem pa se tudi te stvari same po sebi zlagajo skupaj in tvorijo celotno moje življenje. Zakaj "Voda"? Voda mene blazno navdihuje in pomirja zaradi tega sem naredilia "tears" ker so pravzaprav solze tista človeška tekočina, ki največ čustev prenaša. Kvadratki s slikami pa predstavljajo različna področja mojega življenja. Abstraktne slike predstavljajo moj osebni svet v primerjavi z fotografijami, ki sestavljajo svet okoli mene, to kar je stvarno in kar tudi ostali vidijo. V projekcijah je voda, voda in še veliko vode. Velika večina materiala je nastala ob nastanku moje diplome in je večina posneta na Soči, ribice in druge morske živali pa so iz Ocenarija v Lizboni, ki je moj najljubši prostor na tem planetu."

Please reload

bottom of page